Prvé varenie piva sa konalo v našej domácej kuchyni 3. februára 2008. Suroviny sme si boli zakúpiť osobne v Havířove (Domacemikropivovary): 2 kg sladu Mistr Sládek, granulovaný chmeľ Mistr Sládek zo 100 g balíčka sme použili 20g a kvasinky sušené 6 g tiež Mistr Sládek.
Použité náradie: hrniec 15 l s pokrievkou, hrniec 9 l, varecha umelohmotná, fľaše 3 l – 3 ks, gáza na scedenie, naberačka, sitko kovové pôvodom na cestoviny, teplomer na zaváranie a hadička na stáčanie piva do fliaš.
Varenie začalo zhruba o tretej hodine poobede. Prvým úkonom bolo našrotovať alebo správne povedané namačkať slad. Potom sme zahriali 10 litrov vody a k nim sme pridali slad za stáleho miešania sa to postupne zahrievalo až na 75 °C. Potom sme scedili pivo v úžasnej scedzovačke a mohol sa začať chmeľovar. Okolo pol desiatej večer sme mladinu schladili, pridali kvasnice a mladé skoro pivečko mohlo kvasiť v 3 litrových nádobách v našom pivnom „sklípku“ t.j. chladnička špeciálne kúpená na tieto účely. Celé varenie bolo ukončené zhruba o jedenástej večer a potom už iba upratať.